Välkommen till LangtHastLiv.se

VÄLKOMMEN

Välkommen till en värld av kunskaper som du och din häst garanterat kommer att tycka är intressant. Här är det vår uppgift att ge informativ och användbar information om hästens välfärd. Det är viktigt att skilja mellan när en häst påverkas naturligt av ålderdom och när dessa symtom kan vara sjukdomsrelaterade.

Vi är stolta över att lansera en webbplats som utrustar varje hästägare och hästintresserad med alla förutsättningar för att ge en häst ett långt och bra liv.

Langthastliv ger dig en mängd olika hästrelaterade kunskaper om allt från grundläggande vård till allvarliga sjukdomsomständigheter. Ett långt och lyckligt hästliv är i mångt och mycket ett uttryck för en engagerad ägare:

  • Regelbunden skötsel
  • Förebyggande
  • Åtgärder vid sjukdomssymtom

Vanlig skötsel på regelbunden basis är grunden till ett friskt och långt hästliv. Särskild uppmärksamhet ska ges hov- och tandvård, regelbunden parasitkontroll samt att vaccinera hästen.

Det kan vara svårt att skilja mellan olika symtom, och inte minst se hur allvarliga de är. Du kan därför hitta bilder på de vanligaste sjukdomsrelaterade symtomen och motsvarande behandlingsalternativ.

Din häst kan inte berätta att den har ont, och det är därför ditt ansvar att agera på de tecken som den uppvisar. Om du är osäker på din hästs hälsa kan du alltid kontakta en veterinär, och ni kan tillsammans skapa de bästa förutsättningarna.

Skicka din historia

Har du en berättelse om din häst du vill dela med andra? Skicka den gärna till oss!

LÄS MER